U bekijkt momenteel Timbermark Europe. Klik hier om Timbermark UK te bezoeken

Houtzagerijen

Onze printersystemen met hoge resolutie zijn geschikt voor zowel ruw gezaagd als geschaafd hout. Wij kunnen het hout markeren in de machinerichting of dwars, op het oppervlak of de kopse kant.

Schaven

Afdrukken in hoge resolutie tot 300 m/minuut. Hoogteverstelling; kussencilinder. Bulkinktsysteem voor lage bedrijfskosten.

SNEL De HP printkoppen met hoge resolutie kunnen draaien op 10 KHz, waardoor zelfs bij hoge snelheden, tot 300m/minuut, een behoorlijke kwaliteit wordt geproduceerd. Logo's en tekst zijn duidelijk leesbaar. Sommige versies van de apparatuur kunnen nog sneller draaien, en wij zoeken klanten om mee samen te werken als ontwikkelingspartners op dit gebied.

FLEXIBEL De bevestiging omvat een schroef voor eenvoudige hoogte-instelling en de dempingscilinder laat de basisplaat nauwkeurig over het materiaal zweven, wat een consistente hoogte en afdrukkwaliteit oplevert. Opties met meerdere koppen maken de systemen geschikt voor splitsingen, voor toepassingen als ruwbouw, panlatten of verpakkingshout. Ontwerpen kunnen tot op de millimeter nauwkeurig worden herdrukt, bijvoorbeeld het printen van twee kwaliteitsstempels op lange stukken van 4,8 m, of het herdrukken van de ISPM15-markering op hout voor verpakking.

ECONOMISCHE Bij een bulkinktsysteem worden de printkoppen gevoed vanuit één enkele bulkinktbron, wat resulteert in lage kosten per print. De piëzoprintkoppen zijn standaard met deze functie uitgerust; voor thermische inkjetsystemen hangt het af van de applicatietechniek en het systeemtype.

TRANSVERSALE SCHAAFMACHINE UITLOOP Op sommige lijnen kunnen we werken met een productspleet van slechts 2 mm, en op elk stuk een streepjescode afdrukken.

Sorteerder

Drukt over stukken, met variabele gegevens van PLC. Wij kunnen eenvoudige logische systemen leveren om de printer te besturen volgens de joystick- of drukknopingangen van de operator. Thermische systemen werken met ongeveer 100 stuks/minuut, piëzosystemen tot 300 stuks/minuut. Gedempte slip en automatische hoogteverstelling. Voor het bedrukken van het bovenvlak van dwarskarkassen in hondenkettingen is het systeem gemonteerd op een bewegende dwarsbalk, met hoogteverstelling afhankelijk van de dikte. Een gedempt glijvlak maakt variaties in de presentatie mogelijk als gevolg van gebogen of gedraaide stukken. Werkt op afzonderlijke stukken of op volledige lagen. Bij afzonderlijke stukken kan een ontwerp nauwkeurig worden geplaatst op het uiteinde van elk stuk. Bij volledige lagen kan het ontwerp over alle stukken worden herhaald, waarbij de laag als één stuk wordt behandeld.

SCHERPE AFDRUKKWALITEIT De hoge resolutie is ideaal voor het afdrukken over het stuk. De informatie wordt mooi gepresenteerd in een beperkte drukruimte.

ROBUST De printkopassemblage wordt aangeboden op een ski, die gedempt is om verkeerd uitgelijnde of gebogen stukken op te vangen. De printer en de hoogteverstelmotor kunnen reageren op externe gegevens van uw lijnbesturingssysteem. Bij lagere snelheden, en binnen een bepaald hoogtebereik, kan de ski over stukken van variabele dikte zweven zonder de hoogte-instelling of motorschroef.

Intelligente controles De printer reageert op een tekstinvoer van de lijnbesturings-PC of PLC. De tekstinvoer kan een variabel veld in het bericht invullen om bijvoorbeeld C16/C24-classificatie te produceren. Voor variabele materiaaldiktes kan een motor voor hoogteaanpassing reageren op externe gegevens van uw lijnbesturingssysteem.

Voor sommige gelaagde of gesplitste toepassingen kunnen wij met behulp van een lasersensor een productopening van slechts 1 mm detecteren. Hierdoor kunnen wij externe gegevens gebruiken, die worden afgedrukt vanuit een wachtrij die in de printercontroller wordt gebufferd.

Einde Stempel

De kenmerken van eindstempeling lijken sterk op die van transversale sortering, alleen is de printkop gepositioneerd om op het uiteinde af te drukken en niet op het bovenste of onderste oppervlak. De afdrukactie is nog steeds over de stukken heen, en kan worden gebruikt met variabele gegevens. De belangrijkste uitdaging is om een consistente eerlijke eindpositie te bereiken, en om splitsingen consistent samen of gescheiden te houden. Met vaste niet variabele gegevens kan de printer een volledige laag als één stuk behandelen, en het ontwerp herdrukken op dezelfde pitch als de stukbreedte.

SCHERPE AFDRUKKWALITEIT De eindnerf geeft een uitstekend resultaat met hoge resolutie en maakt het mogelijk machineleesbare codes af te drukken, zoals EAN-barcodes, QR of datamatrixformaten.

AUTOMATISCH Tot de mogelijkheden behoren automatische selectie van het ontwerp, het verzenden van variabele gegevens of het afdrukken van streepjescodes. De streepjescode kan vast zijn, of samengesteld uit een variabele gegevensbron (bijvoorbeeld een lengtemeetsysteem) op elk stuk.

FLEXIBEL De installatie is geschikt voor afzonderlijke stukken of volledige lagen. Met behulp van een lasersensor kan de opening tussen de stukken tot 1 mm klein zijn.

INTELLIGENT De systemen worden geïntegreerd met de eigen lijncontrole- of lengtemeetsystemen van de klant. Een barcode validatie unit is beschikbaar om de leesbaarheid van machine leesbare codes te controleren, of om er zeker van te zijn dat de juiste code wordt afgedrukt. Zelfs voor codes met variabele inhoud kan het BCV systeem dit aan met behulp van "wild card" elementen in de programmering.

Contacteer ons met de details van uw project - we zijn er zeker van dat we kunnen helpen.